A szociális otthon felújítása

2018.07.09. 07:00

A gyülekezeti házba költöznek az idősek Bükön

A Büki Evangélikus Egyházközség gyülekezeti házába költözhetnek az idősek, amíg tart a Dr. Horváth Tibor Szociális Központ komplex felújítása. Augusztus közepén lesz a beköltözés, várhatóan jövő tavaszig maradnak. Az evangélikus gyülekezet szívesen segít, nem először.

VN

Giczi Nikoletta presbiter és Takácsné Papp Erzsébet, a Büki Evangélikus Egyházközség felügyelője a gyülekezeti házában, ide költöznek majd az idősek Fotó: Szendi Péter / VN

Megújulhat a büki szociális központ: a 110 éves épületet teljes egészében felújítják. Az idősek ideiglenes otthona pedig az alsóbüki evangélikus gyülekezeti ház lesz. – Nem az első alkalom itt Bükön, hogy az evangélikus gyülekezeti ház ad otthont egy intézménynek, ugyanis, amikor az óvodát újították fel, akkor ugyanez volt a felállás – emlékeztetett Takácsné Papp Erzsébet, a Büki Evangélikus Egyházközség felügyelője.

Giczi Nikoletta presbiter és Takácsné Papp Erzsébet, a Büki Evangélikus Egyházközség felügyelője a gyülekezeti házában, ide költöznek majd az idősek Fotó: Szendi Péter / VN

Ilyen esetben, ha át kell helyezni egy intézményt, nagyon sok szempontot kell megvizsgálni, alkalmas-e az ideiglenes hely az ellátásra, és nem csak a financiális nézőpontot kell figyelembe venni. – Nekünk a gazdasági szempontokon túl a humánus oldalt is figyelembe kell venni. Fontos, hogy ne kelljen az időseket több intézménybe elhelyezni, hogy együtt maradhassanak, a keresztényi értékkel nagyon tudtak azonosulni, nem volt kérdés – mondta a felügyelő. Hangsúlyozta, hogy az önkormányzat maximális támogatását élvezik. Már lassan minden készen áll az idősek fogadására a Kossuth utcai épületben: elvégezték a kisebb átalakításokat, a tisztasági festést. – Az épület része egy szolgálati lakás, ahonnan tavaly kiköltöztek a gondnokék, azt tavaly nyáron újíttattuk fel, az is rendelkezésre áll, az irodák és a mosoda is ott kap helyet – mutatta be Giczi Nikoletta presbiter. Most folyik a hatósági engedélyek beszerzése, aztán augusztus 15-étől a következő év március végéig laknak majd itt az idősek a terv szerint. Azonban, ha bármi miatt csúszna a visszaköltözés lehetősége, az sem jelent problémát, tudják rugalmasan kezelni – mondta Takácsné Papp Erzsébet. Hozzátette azt is: a feladatátvállalásért mintegy cserébe, az együttműködés keretében a büki önkormányzat jóvoltából a templomkert végébe új kerítés épül Bükön.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában