Szombathely

2018.07.11. 21:05

Biciklimentő matricák a bűnmegelőzési strandpartin

A rossz idő elrontotta ugyan a rendőrség által szervezett Bűnmegelőzési strandpartit a Tófürdőn, de jöttek biciklit regisztrálni.

Merklin Tímea

Danka Donát vigyáz a kerékpárjára Fotó: Nagy Jácint

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési alosztályának munkatársai a Tófürdő előtt felállított sátorban végeztek BikeSafe regisztrációt. A bűnügyi és a rendészeti szakterületek képviselőinek az is céljuk volt, hogy felhívják a fi gyelmet a jellemzően nyáron előforduló jogsértésekre és azok megelőzésének lehetséges módjaira.

Danka Donát vigyáz a kerékpárjára Fotó: Nagy Jácint

– Nagyon drága volt a bicikli, tavaly augusztusban vettük 90 ezer forintért. Sok lopás van, próbálunk rá minél jobban vigyázni – mondta Prisznyák Éva, a kisfi ú édesanyja. – Társasházban lakunk, a kerékpárt a pincében tartjuk. A rendőrség regisztrálja az alvázszámát, ha eltűnik, könynyebb keresni. Danka Donát 13 éves, a barátaival szokott biciklizni, vagy elkerekez délután egy osztálytársához. Nagyon vigyáz a márkás kerékpárra. Amint mondta, itt most kap egy matricát, amit fel kell ragasztani a vázra, így könnyebb beazonosítani. Németh Andrea rendőr őrnagytól megtudtuk: a véletlen hozta úgy, hogy ma Donát jött elsőként a biciklijét regisztrálni. Nagyon örültek neki, mert jól ismerték, ő az egyik legjobb D. A. D. A.- (a rendőrség ifjúságvédelmi és bűnmegelőzési programja) tanítvány, nagyon aktív az órákon, jól kérdez, jó válaszokat ad, látszik, hogy sokat foglalkoznak vele. A kerékpárjáért is felelősséget érez, nagyon vigyáz rá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában