Emléklap

2018.07.13. 07:30

Hatvan éve építi a gyűjteményt a szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtár

Honismereti emléklapot kapott a Berzsenyi Dániel Megyei és Városi Könyvtár (BDK) Győrben, a XLVI. Országos Honismereti Akadémián.

Merklin Tímea

Nagy Éva, a BDK igazgatója átveszi az emléklapot Fotó: UT/Vas Népe

A könyvtár a Vas Megyei Honismereti Egyesület javaslatára részesült elismerésben, amelyet Debreczeni-Droppán Béla elnök és Zsámboky Árpád alelnök adott át Nagy Éva igazgatónak. Megtudtuk: a honismereti munka alapja az a Savariensia helytörténeti és helyismereti gyűjtemény, amit Pável Ágoston kezdeményezett. – A gyűjteményt az ötvenes évek óta építjük, módszeresen gyarapítjuk – mondta Nagy Éva. – Minden igazgató idejében volt olyan könyvtáros, aki szívvel-lélekkel végezte: Takács Miklós idejében Pethő Gyula, Pallósiné dr. Toldi Márta igazgatósága alatt dr. Köbölkuti Katalin és Zsámpárné Szalai Mária, jelenleg Szalainé Bodor Edit, aki óriási nyeresége a könyvtárnak. Ő tagja a Vas Megyei Honismereti Egyesület elnökségének is.

Nagy Éva, a BDK igazgatója átveszi az emléklapot Fotó: UT/Vas Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában