tábor

2018.07.02. 20:16

Hegyháti ajándék – Dévai vendégek Vasváron

A dévai Szent Ferenc Alapítvány 19 gondozottját és két nevelőjét látta vendégül a város egy hétre.

Pogács Mónika

Nagymákfán kaptak szállást az önkormányzattól a Déváról érkezett gyerekek Fotó: Pogács Mónika

Már hatodik éve segíti az erdélyi gyermekek táborozását az önkormányzat azzal, hogy nagymákfai szálláshelyét ingyenesen adja. Tizenkilenc általános és középiskolás érkezett a városba a Dévai Szent Ferenc Alapítvány lakóotthonaiból.

– Régi, jó kapcsolatnak nevezném a dévaiakkal és a táborozásukat önkéntes munkában szervezőkkel kialakult viszonyt. Az elesettek felkarolása fontos cél, amit az önkormányzat is minden lehetséges eszközével támogat – hangsúlyozta Tóth Balázs polgármester. Az önkormányzatot a város civil szervezetei segítik, vállalkozások és magánemberek is támogatják a dévaiak vendégül látását. – Segítenek étkeztetésben, főzésben, szállításban – részletezte.

Nagymákfán kaptak szállást az önkormányzattól a Déváról érkezett gyerekek Fotó: Pogács Mónika

András Tünde, a fiatalok nevelője azt mondta: nagyon jól érzik itt magukat. – Óriási élmény a tábor mindig, nagyon várjuk, szinte visszaszámolunk már, ahogy közeledik az idő, annyira várjuk – mesélte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában