ítélet

2018.07.13. 08:25

Meghalt a biciklis Szombathelyen – Felfüggesztettet kaphat, aki elütötte

Tavaly ősszel történt a halálos kerékpáros baleset, most készült vádemelés a sofőr ellen: felfüggesztett fogházbüntetést kaphat.

Bakos Ágnes

Halálos közúti baleset okozásának vétsége a vád a férfi ellen, aki tavaly októberben nem adott elsőbbséget egy biciklisnek az egyik szombathelyi útkereszteződésben, elütötte a kerékpárost.

A vádirat szerint a vádlott megállás nélkül, a kanyar ívét levágva kanyarodott balra a védett útra, ahol az úttest szélétől másfél méterre nekiütközött a balról érkező kerékpárosnak. A biciklis az autó motorháztetőjére, majd szélvédőjére esett, onnan az úttestre csapódott, és részben a balesetben elszenvedett sérülései miatt később a kórházban elhunyt.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség azt javasolja a bíróságnak, hogy ítéljék a vádlottat felfüggesztett fogházbüntetésre és tiltsák el járművezetéstől – tájékoztatott dr. Fülöp Hajnalka, a Vas Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában