kiemelt desztinációk

2018.07.08. 16:44

Megyei közgyűlés: napirenden az internet, az értéktár, valamint a turizmus

A Digitális Jólét Programról, az értéktár működéséről, valamint a turizmus szövetség tevékenységéről is tárgyalt pénteken délelőtt Vas Megye Közgyűlése.

A legutóbbi megyei közgyűlés óta eltelt időszak egyik jelentős eseménye volt, hogy vasi vállalkozók közreműködésével a dévai Magyar Házban szálláshelyeket alakítottak ki, és további intézmények felújításában is segítettek vasi szakemberek. Erről Marton Ferenc alelnök tájékoztatta a testületet a nyári szünet előtti utolsó ülésen.

A közgyűlés áttekintette a Digitális Jólét Programnak Vas megyére vonatkozó adatait, fejlesztési elképzeléseit. Ezek szerint 2018 év végére az egész megyében ki fog épülni a modern, 30 megabit/szekundumos rendszer. Ennek eredményeként az európai átlagnál jobb minőségű internet szolgáltatás lesz az egész megyében, így a kis településeken is.

A megyei kormányhivatal kora gyermekkori programjáról Kiss Zsoltné vezető védőnő tájékoztatta a közgyűlést. Ennek célja gyermekek egészséges élet- és iskolakezdésének segítése. A program eredményeként komoly szakmai fejlesztések történtek az alapellátásban, és a védőnők szakmai munkájában. A szűrővizsgálatok száma 45 százalékkal emelkedett, kiemelten kezelik a kora gyermekkori szűréseket.

A közgyűlés értékelte a megyei értéktár elmúlt félévi tevékenységét is. Ennek kapcsán a testület elnöke, Tausz István elmondta, hogy az elmúlt időszakban két új megyei értéket vettek fel: Kercaszomort, a Legbátrabb Községet, valamint a Rába folyót, mint természeti és kulturális értéket. Ezzel 87-re növekedett a megyei értéktárban nyilvántartott értékek száma.

A Vas Megyei Turizmus Szövetség elmúlt évi tevékenységéről, valamint idei célkitűzéseiről Kondora Bálint elnök tájékoztatta a tájékoztatta közgyűlést, aki a kiemelt feladatok között fogalmazta meg a vendégek tartózkodási idejének növelését. A szövetség szorgalmazza azt is, hogy ne csak egyes térségeket, hanem az egész megyét sorolják a kiemelt desztinációk közé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában