Mácsikból sok fogyott

2018.07.09. 10:00

Tésztás fogások a Világ közepe fesztivál étlapján

Jól kitalált és profin szervezett, napsütéses és családias volt az idei Világ közepe – Mácsik fesztivál – ha csak csipetke formájában is, de tésztát minden ételben találtunk.

Tóth Kata

Sági Józsefné, Kiricsi Miklósné és Szabó Péterné kínálta a bolognai spagettit Fotó: Szendi Péter/ VN

Mint egy több száz fős társaságra kigondolt piknik, ahol mindenki talál magának jó szórakozást, olyan képet festett szombaton délután a vépi sportpálya. A szekszárdi Holló együttes vásári komédiákat idéző műsoráért odavoltak a gyerekek, a triót helyi előadók – a Retronagyik, a citeraművész Sinkó Pál, társastánc- és ro kicsoport, a Dalkommandó, Nagy Julcsi és a Jáde Hastánc Klub – követték a színpadon.

Sági Józsefné, Kiricsi Miklósné és Szabó Péterné kínálta a bolognai spagettit Fotó: Szendi Péter/ VN

A gyerekek ugrálóvárban fárasztották magukat, kockajátékban, kirakóban koncentráltak, pónikon köröztek és a tűzoltóautó belsejével ismerkedtek. A felnőttek végre kiadósat beszélgettek a sátrak alatt, közben a füves területen bográcsokban gulyásleves és gombás-borsos tokány készült – az előbbit a helyi takarék dolgozói főzték csipetkével, az utóbbit csavart orsótésztával a tűzoltók. Pörkölt, sajt, túró, tejföl, szalonna, méz, mák, bolognai szósz – sokféle feltéttel kínáltak mácsikos fogásokat a képviselők és a nyugdíjasklub, és Horváth Balázs lángosáért is sorba álltak. Már pénteken is tartogatott táncos, zenés, sportos programokat a sorban kilencedik Világ közepe és harmadik Mácsik fesztivál, amelyet Éder Gabee mulatós blokkja, tűzijáték, majd az Alfa bulija zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában