Új pályákkal

2018.07.12. 07:00

Modern teniszcentrum épül Szombathelyen

A Késmárk utcában hamarosan teniszcentrum épül, ahol a meglévő hat pálya felújításán túl újakat alakítanak ki.

Vas Népe

Parkolóhelyek is szerepelnek a terveken Látványterv: szombathely.hu/Miklós Róbert

Még az 1930-as években készültek és azóta már teljesen tönkre mentek, most a Modern Városok programban nyílt lehetőség arra, hogy nemzetközi versenyekre is alkalmas pályákat és új klubépületet építsenek. Miklós Róbert okleveles építészmérnök elmondta: a négy új, fedett teniszpályát a futballpálya mögötti futókör helyére tervezték, ott a futópálya már eléggé elgazosodott, mára nem használható. Az eddigi hat pálya felső rétegét eltávolítják, és új salakot kap, valamint kiszélesítik azokat, a pályák közötti területek nagyobbak lesznek, ezért kissé szét lesznek húzva a teniszpályák.

A centrum épülete kétszintes lenne, az emeleti teraszról követhetők lennének a mérkőzések. A felső teraszt napvédő ponyvával védenék, ahogy több más nemzetközi teniszmeccsen is látható. Az alaprajz szerint a főbejáraton keresztül a közösségi térbe ér majd a látogató, ott lesznek a női és férfi öltözők. Azokon kívül szertárt és gépészeti helyiséget terveztek még. Az emeleten fitneszterem, tanterem, tanulószoba, iroda és vizesblokk lenne. Az irodarészen a versenybírók készülhetnének a mérkőzésekre, de szükség esetén ott lehetne doppingvizsgálatot is tartani.

Parkolóhelyek is szerepelnek a terveken Látványterv: szombathely.hu/Miklós Róbert

A meglévő épület helyén alakítanák ki az új parkolókat, mivel jelenleg azok híján van a létesítmény. Ez azt jelenti, hogy tizennégy új parkolóhely lenne, amelyekkel csökkenne a környező utcák zsúfoltsága is. A felújítás mintegy 268 millió forintból valósul meg, várhatóan jövő év végéig.

Dr. Puskás Tivadar polgármester hozzátette: nagyszabású beruházásról van szó, amely révén a környék is megszépül. A kormány több száz beruházás előkészítését vagy megvalósulását finanszírozza országszerte. Szombathely számára óriási lehetőséget jelent a Modern Városok program, amelynek segítségével indulhat el a teniszcentrum építése. A sportolás feltételei ezzel is tovább javulnak a városban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában