teljes rekonstrukció

2018.08.07. 21:50

Dolgoznak az útépítők Sárváron

A tervezett ütemben halad a városon áthaladó főútvonal teljes rekonstrukciójának első szakasza.

Pajor András

 

A kétszázmillió forintos hazai fi – nanszírozású beruházás során a Fekete-híd utca és az Ady Endre utca közötti szakaszon a régi, több évtizedes aszfaltburkolatot tíz centiméter vastagságban felmarták, majd két rétegben mintegy ezer köbméter új aszfaltot építettek be. Az összetöredezett, szétfagyott szegélyeket kicserélték, a közműszerelvények szintbehelyezése is megtörtént.

A Magyar Közút Zrt. tájékoztatása szerint a munkálatokat nehezítette az útszakaszon lévő Gyöngyös-műcsatorna, valamint az Aranyos-ér hídjának a felújítása. Az elkészült két hídelem is hamarosan megkapja a zárófelületét, az út mellett lévő autóbuszöblök felújítása még zajlik, a végére az új burkolatjelek felfestése marad.

A beruházás második ütemében az Ady Endre utca és a Szombathelyi út vasúti átjáró közötti szakaszon – 2,2 kilométer hosszan – szintén cserélik az aszfaltburkolatot. Az erre a szakaszra vonatkozó közbeszerzési eljárás lezajlott, a vállalkozási szerződés azonban még nem lépett hatályba. E munkálatok becsült költsége mintegy hétszázötven millió forint lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában