gőzerővel dolgoznak tovább

2018.08.23. 07:00

Elkészült a Szigligeti utca felújított szakasza, de folytatódik a munka

A beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban valósult meg. A szakemberek gőzerővel dolgoznak tovább, hogy ősz végére teljes egészében visszaadhassák az érintett utcát az ott lakóknak és a területen áthaladó autós forgalomnak.

SZMK

Dr. Puskás Tivadar és Sátory Károly az utca átadóján

Forrás: cs

Fotó: Cseh Gábor

 

Dr. Puskás Tivadar és Sátory Károly az utca átadóján
Fotó: Cseh Gábor / cs

Évtizedekig tartozott a legnehezebben járható utcák közé a Szigligeti. – A kátyúk már a múlté, az elkészült, mintegy 290 méter hosszú útszakasz a járdával együtt 140 millió forintból kapott új burkolatot uniós pályázat révén, míg a hátralévő csaknem 310 méter hosszú szakasz 105 millió forintból újul meg önkormányzati fi nanszírozással – mondta Sátory Károly önkormányzati képviselő, aki hangsúlyozta: nemcsak burkolatcseréről van szó, hanem az utca teljes rekonstrukciójáról. – Kicserélték a közműveket is. Vélhetően a későbbiekben kevesebb javítási munkára lesz szükség. A térkövezés nemcsak esztétikailag jó megoldás, hanem költséghatékony is: ha javításra lesz szükség, a szakemberek megbontják a felső burkolatot és csak alul törik fel a betont. A munka végeztével ugyanúgy visszaállítható az eredeti állapot, fele annyi pénzből – tájékoztatott a képviselő. Az útszakaszon várhatóan novemberben fejezik be a munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában