a lakók javaslatára

2018.09.07. 07:00

Két új parkoló lesz a szombathelyi Derkovits lakótelepen a régi buszfordulónál

Nagy feszültséget okoz a parkolók hiánya a Derkovits lakótelepen – ezzel keresték meg az ott élők dr. Melega Miklóst, a körzet képviselőjelöltjét, aki a város illetékeseihez fordult, és helyszíni bejárást tartottak.

Merklin Tímea

Illés Károly alpolgármester, dr. Melega Miklós, a körzet képviselőjelöltje, Lendvai Ferenc, a gazdasági bizottság elnöke Fotó: Nagy Jácint

Megvizsgálták a lakók javaslatát: parkolóvá lehetne alakítani a Bem utca 4–25. közötti térségben lévő buszfordulót, és úgy találták, ez járható út.

– Képviselőjelöltként elsődleges feladatomnak tekintem, hogy minden lakásba bekopogtassak, bemutatkozzam a családoknak, és megismerjem a megoldásra váró feladatokat. – mondta a helyszíni bejáráson dr. Melega Miklós. – Mindennaposak a parkolási nehézségek a Derkovits lakótelepen, nagyon megszaporodtak az autók. Több Bem utcai lakó is felhívta a figyelmemet arra, hogy az egykori buszforduló területe alkalmas lenne parkolási célra. Továbbítottam a kérést a város illetékeseinek, és a helyszíni szemle alapján megállapították, hogy a terület alkalmas erre a célra. Amennyiben a gazdasági bizottság is áldását adja, meg is indulhat a tervezés.

A terepbejáráson részt vett Lendvai Ferenc, a gazdasági bizottság elnöke is, aki elmondta: két parkoló lesz: a régi buszforduló helyén harminc, a körzeti iroda mellett pedig további huszonöt. Utóbbinak megvannak a tervei, csak aktualizálni kell.

Illés Károly alpolgármester, dr. Melega Miklós, a körzet képviselőjelöltje, Lendvai Ferenc, a gazdasági bizottság elnöke Fotó: Nagy Jácint

– A hétfői bizottsági ülésen döntünk arról, hogy a buszforduló helyén kialakítandó harminc parkolóhelynek is elinduljon a tervezése. A gazdasági bizottságnak külön költségvetési sora van az évközi tervezésre, tehát van forrásunk arra, hogy a terv november végére kész legyen. Így a két parkoló a jövő év elején elkészülhet.

Dr. Melega Miklós hozzáfűzte: „Szeretném megköszönni a lakók bizalmát. Az a feladatom, hogy meghallgassam a véleményüket, és hogy mindent megtegyek a megvalósítás érdekében. Amint a mai példa is mutatja, ez működőképes modell lehet, és én készen állok a feladatokra.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában