Mézeskalács Óvoda

2018.09.16. 07:00

Megújult három falu közös óvodája 

Három falu, Acsád, Meszlen és Vaszilvágy gyermekei és szüleik ünnepelhettek a településen: felavatták a megszépült óvodaépületet.

Tersztyánszky Krisztina

Fotó: Ohr Tibor

 

Fotó: Ohr Tibor

Elöljáróban Kranczné dr. Kovács Bernadett polgármester asszony ismertette a most befejezett felújítás előzményeit. Elmondta: A Mézeskalács Óvoda 1979 óta működik a korábbi evangélikus iskola épületében, amihez az 1988-as bővítés óta nem nyúltak. Most a helyi önkormányzat Vas Megye Közgyűlésével konzorciumban pályázott és nyert 48 millió forintos támogatást, amiből kétmillió önerővel kiegészítve újjászületett a 350 négyzetméteres óvoda és még új kerti játékokra is futotta. Az avatón Ágh Péter országgyűlési képviselő, Kondora Bálint megyei közgyűlési alelnök és Kranczné dr. Kovács Bernadett polgármester vágta át a nemzeti színű szalagot. Dr. Kondora Bálint köszöntőjében kiemelte: hosszú előkészítő munka gyümölcse érik be ezekben a hónapokban, amikor sorra elkészülnek azok a gyermekintézmények, melyeknek a felújítására a megyei fejlesztési program során kétmilliárd forintot ütemeztek be. Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője a három faluban élő szülőknek mondott köszönetet azért, hogy gyermekeket vállaltak, s hogy őket ide, a helyi óvodába íratták be. A falu meghálálta a bizalmat, s mostantól olyan körülmények között neveli az óvodásokat, ami bárhol megállná a helyét. Kalincsák Balázs evangélikus lelkész és Zakó Jenő plébános kérte Isten áldását az épületre és a benne tevékenykedőkre. Az ünnepséget a nagy- és középső csoportos óvodások körjátékokkal színesítették.

Fotó: Ohr Tibor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában