Nyílt nap

2018.09.24. 11:30

Mit csinál egy közutas? Kiderült Körmenden

Kisautó helyett játszanak igazi gépekkel – ezzel a gondolattal hívta nyílt napra a gyerekeket és szüleiket a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Vas megyében a körmendi mérnökség tartott nyílt napot: megmutatták a gépeiket, életképeket a munkájukról és ajándékokat adtak az ifjú érdeklődőknek.

Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

 

– Ha traktort lát, sikongat, fel kell ülnie rá – mondta a kis Emíliáról anyukája, Horváthné Böcskei Mária. Emília volt az egyik leglelkesebb látogató a közutas nyílt napon Körmenden, az apukájának is van traktorja, innen a vonzódás a hatalmas járművekhez.

Fotó: Szendi Péter

Az őszire fordult idő ellenére Emílián, a testvérén és anyukáján kívül is nagyon sokan voltak kíváncsiak arra, milyen közelről a közutas gépek. Azok, amelyekkel építik és javítják az utakat, vagy azok, amelyekkel letakarítják a havat az utakról. Erre a kíváncsiságra építve idén először rendezett országos nyílt napot a közútkezelő, 12 megyében nyitották meg műhelyeiket, garázsaikat, az egyik helyszín volt a körmendi. Körbevezették a gyerekeket a telephelyen és „kevésbé közutas” programokkal is készültek: sikere volt az arcfestésnek, csillámfestésnek. Az érdeklődők nem távoztak üres kézzel: közutas logóval díszített sporttáska, karkötő, ceruza, kulcstartó, szemüvegtörlő is volt ajándékba, és még stresszlabda is – ez utóbbi inkább a szülőknek, talán hogy felhívják a figyelmet a türelmes autózásra.

Fotó: Szendi Péter

Az üzemmérnökség életéről régi képeit vetítette le Soós Róbert, a körmendi üzemmérnökség vezetője. A hűvösre fordult időjárásról csak annyit mondott: a közutas egy ilyen szakma, minden időben helyt kell állni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában