Választottak

2018.10.14. 21:24

A szavazás rendben zajlott, nem volt rendkívüli esemény Szombathelyen

Választottak a Derkovits lakótelepen élők, dr. László Győző, az Éljen Szombathely! Egyesület jelöltje lett a választókerület képviselője az előzetes adatok alapján. Mandátuma a 2019-es önkormányzati képviselő-­választásig szól.

Nemes Judit

Időközi egyéni választókerületi képviselő-választás zajlott tegnap az 5. számú egyéni választókerületben. A választást azért kellett kiírni, mert a körzet korábbi képviselője, dr. Czeglédy Csaba egy évig nem jelent meg a testületi üléseken. Így az előzetes letartóztatásban lévő szocialista politikus mandátuma megszűnt.

Öt szavazókörben adhatta le voksát a választásra jogosult 4305 derkovitsi lakó. Két jelölt közül választhattak: dr. László Győzőre, az Éljen Szombathely! Egyesület jelöltjére és dr. Melega Miklósra, a Fidesz–KDNP jelöltjére. Nem kellett sokat várni, 20.30 előtt kiderült az előzetes eredmény. 927 szavazatot kapott a baloldal jelöltje, 696-ot a jobboldalé. Dr. Károlyi Ákos, a helyi választási iroda vezetője azt mondta, a választás rendben lezajlott, rendkívüli esemény nem történt, kifogással, panasszal nem éltek a szavazók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában