Átadó

2018.10.27. 07:20

Celldömölk tudományos kiskastélya lett

Központi pályázati forrásból, 91 és fél millió forintból készült el a Berzsenyi Dániel Gimnázium sportudvara, került sor eszközbeszerzésekre és az iskolaépület belső felújítására. Pénteken volt az ünnepélyes átadó.

Tóth Kata

Ágh Péter, Dózsáné Balogh Viola, Sipos Tibor és Rozmán László vágta át a szalagot az átadón

Fotó: Ohr Tibor

Az épületnek, bár nincs több száz éves múltja, olyan kisugárzása van, mintha a tudomány kiskastélya lenne, utalt a Berzsenyi Dániel Gimnáziumra Ágh Péter országgyűlési képviselő az iskola-felújítás és sportudvar-korszerűsítés tegnapi zárórendezvényén. Felidézte: 2015-ben született az első pozitív pályázati döntés, akkor központi forrásból hőszigetelést kapott az épület, majd nyílászárókat cseréltek, és a celli önkormányzat hozzájárulásával felújították a tetőt.

Később létrejött egy méltó tér a gimnázium előtt, és szebb lett a belső udvar is. Idén júniusban adták át a rekortán borítású futópályát. Azóta a belső terek is átalakuláson mentek át. Ágh Péter köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett a fejlesztésben. Külön megköszönte Sipos Tibor igazgató munkáját, hiszen a gimnáziumban, amelybe évről évre többen iratkoznak be, összesen 270 millió forint értékű fejlesztés valósult meg, és ezzel Celldömölkön a gimnáziumot nemcsak sikeres és fejlődő, de vonzó pályára is lehetett állítani. Ágh Péter szerint Sipos Tibor ezzel a tevékenységével nem csupán egy oktatási helyszín szépüléséhez járult hozzá, hanem a város építéséhez is. Azt kívánta az intézményvezetőnek, hogy továbbra is ilyen lokálpatrióta elszántsággal dolgozzon a városért, hiszen „Celldömölknek olyan emberekre van szüksége, mint Ön!” – mondta.

 

A fenntartó Sárvári Tankerületi Központ nevében Rozmán László igazgató beszélt. Emlékeztetett: feszített munkával hét pályázatot adtak be, és mindegyik nyert.

– 2015 óta szuperszonikus sebességgel változott minden. Álmodtunk, és közösen megvalósítottuk az elképzelésünket. Megszépültek az iskola belső terei, az osztálytermektől kezdve a közlekedőkön át a tornateremig. Örülhettünk a könyvtárunk új bútorainak, egy defibrillátor készüléknek is – sorolta Sipos Tibor intézményvezető. Megköszönte a tanúsított összefogást és azoknak a tanulóknak a segítségét, akik a nyári szünetükből áldoztak napokat a rakodásra. A tanulók nevében Szabó Tamás végzős diák szólt az ünneplőkhöz. Németh Zoltán plébános, Rácz Dénes és Németh Tamás lelkész áldották meg a felújított épületet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában