Víz és takarékosság

2018.10.22. 07:00

EULOCAL: nemzetközi projektzáró Kőszegen

Két év alatt öt állomása volt az EULOCAL programnak, a hét végén Kőszegen tartották a zárótalálkozót. 

Tóth Kata

A diákok munkáiból rendezett tárlaton is a víz volt a főszereplő Fotó: Unger Tamás

A kisebb nemzetek is fontosak az Európai Unióban, csakúgy, mint a kulturális sokszínűség. A legkisebb cselekedet is hozzájárul a közös cél eléréséhez a környezetünkben és egész Európában – ezt célozza az Európa a polgárokért program. Az EU finanszírozta kétéves projektben a Kőszegi Testvérvárosi Egyesület képviselte Kőszeget, egyben annak koordinátora volt, rajta kívül Németország, Olaszország, Lengyelország, Hollandia és Málta is részt vett a közös munkában. Két év alatt minden partnervárosban tartottak találkozót, műhelymunkák, viták, kiállítások, tanulmányutak segítették az adott kérdéskörök megértését. A hét végi kőszegi workshop volt az utolsó: a népes, harminctagú helyi csoport 29 vendéget fogadott a partner­országokból, a víztisztaság, a vízzel való takarékoskodás kérdését járták körbe.

A diákok munkáiból rendezett tárlaton is a víz volt a főszereplő Fotó: Unger Tamás

Kiállítás nyílt diákok alkotásaiból: a művészi fotók, festmények, rajzok is a víz, vízlábnyom, Magyarország termál- és gyógyvizei témában születtek. Schöpflin György európai parlamenti képviselő bekapcsolódott pénteken a delegációk munkájába, arról beszélt, milyennek látja a kis országok helyzetét az EU-ban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában