Ünnepélyes átadás

2018.10.12. 09:00

Jöhet a hó, már nőhetnek a bokrok Vasszécsenyben

Ünnepélyesen birtokba vette modern munkagépeit a vasszécsenyi önkormányzat. A kenézivel közösen, konzorciumban nyertek 20 millió forintot, abból vásárolták az eszközöket: önkormányzati utak kezelésére, karbantartására, vagyis például hóeltakarításra.

Bakos Ágnes

Fotó: Nagy Jácint

– A technikát az ember meghosszabbított kezeként adta az Isten – fogalmazott Merk­li Ferenc plébános, amikor megáldotta az új eszközöket, amelyeket a Vidékfejlesztési Programban elnyert pénzből vásároltak. Nagy becsben fogják tartani és hatékonyan fognak dolgozni vele – ígérte Zsolnai Zoltán, Vasszécseny polgármestere. Hótolásra, az út síkosságmentesítésére is alkalmas a beszerzett munkagép. De a Zetor tartályába nemcsak útszórósó vagy más érdesítő anyag kerülhet, hanem akár műtrágya is – a gép egy újabb kihasználási lehetőségét már Virágh Csaba hangsúlyozta, amikor bemutatta a munkagépeket.

 

A polgármester egy másik eszközre is felhívta a figyelmet: az univerzális ágaprítóra, amely többszörös hasznot jelent a település számára. A bokrok rendben tartása mellett fűtőanyag-megtakarítást is jelent, részben kiválthatják a gázenergiát. Ezt a környezettudatos szemléletet hangsúlyozta V. Németh Zsolt, a térség ország­gyűlési képviselője is. A kerti zöldhulladék égetése tilos, haszontalan és káros – sorolta. Értékes fűtőanyag lehet az aprítékból és így kímélik a levegőt, márpedig a levegőminőség a jó életminőség alapja, mondta. A Vidékfejlesztési Programban beszerzett eszközök közül ezt az aprítót méltatta korábban a Miniszterelnökség, a Belügyminisztérium és az akkori Földművelésügyi Minisztérium is – idézte fel a képviselő. A pályázatról elmondta: az nemcsak az agráriumot szolgálja ki, hanem a vidéki élet más, mindennapi szegmenseit is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában