Panasz

2018.10.14. 10:00

Megtanult együtt élni a vad az emberrel?

A vaddisznó, az őz egyre aktívabban van jelen a Parkerdővel szomszédos utcákban. Az illetékes vadásztársaság a vaddisznóállomány visszaszorításán dolgozik.

Tóth Kata

Fotó: Unger Tamás

Mezőgazdasági művelés alatt álló terület – ez a besorolásuk a Parkerdővel szomszédos kiskerteknek, ahol viszont szabadidős tevékenységet foly­tatnak a gazdák. Horváth Péter, az Aranypatak Vadásztársaság hivatásos vadásza azt mondja, nagyon sok kiskertet elhanyagoltak ott, főleg az utóbbi években. A vad mindenevő, bejut és odaszokik a kertekbe, megtanult együtt élni az emberrel. A vadásztársaság – bár hivatalosan lehetne a kiskerteken kívül – nem tud a területen vadászni, képtelenség is lenne ott lőni, mert sok a futó, bicikliző ember, többen bejelentett lakhellyel rendelkeznek. Vadriasztót osztottak a telektulajdonosoknak, és folyamatosan csökkentik a vaddisznóállományt. Szedjék össze a hullott gyümölcsöt, ne csalogassák a vadat a kertbe, ezt javasolják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában