Szuper játék

2018.10.08. 09:00

Sóbarlangot építettek a kicsiknek Csepregen

Az óvodák közt az országban a harmadik legnagyobb sószoba a csepregi óvodáé, lényegében nem is szoba, hanem „sóbarlang”.

Merklin Tímea

A kicsik szívesen játszanak „kincskeresőt” Fotó: OT

Óvodaidőben délutánonként fogadnak látogatókat is, főleg iskolások, idősek jönnek, de jött vendég másik településről is. Nyáriné Bencsik Piroskától, az óvodai alapítvány elnökétől megtudtuk: a sóbarlang ingyenesen használható, de felajánlásokat elfogad a Csepregi Óvodásokért Alapítvány, amely nemrégiben a lekötött tőkéjét szabadította fel, hogy ezt a kis luxust létrehozza, plusz ráköltötték két gálaműsor bevételét, összesen több mint egymillió forintot.

A kicsik szívesen játszanak „kincskeresőt” Fotó: Ohr Tibor

A csepregi óvoda sószobájában van sóporlasztó, a talajra parajdi só került, amivel „homokozni” lehet. A szoba rücskös falát is befújták sóval, a sárga elemek Himalája-sóból vannak. Óvodaidőben a gyerekek 20-25 percet töltenek itt, mesélnek nekik, miközben ők mélyeket lélegeznek. Mióta rendszeresen látogatták a sószobát, lecsökkentek a légúti megbetegedések.

Fotó: Ohr Tibor
Fotó: Ohr Tibor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában