VN-rendezvény

2018.10.09. 07:00

Újra féláron a celli Vulkán-fürdőben!

Jó hírrel szolgálhatunk azoknak, akik még nem akarnak búcsút mondani a nyárnak és a következő októberi hét végén szívesen strandolnának: a Vulkán Gyógy- és Élményfürdő medencéiben szombaton ezt féláron tehetik meg azok, akik érvényes megyekártyával rendelkeznek.

VN

Október 13-án, szombaton a magyar fürdőkultúra napja alkalmából a Ság-hegy lábánál fekvő Vulkán Gyógy- és Élményfürdő szinte valamennyi szolgáltatását ötvenszázalékos kedvezménnyel kínálja felnőtt és gyermek látogatóinak. A 2400 forintos napijegy helyett ezen a napon csak 1200, a nyugdíjasoknak 1600 forint helyett mindössze 800 forintot kell fizetniük! Ugyanígy fél­áron válthatnak belépőjegyet az általános iskolások és az idősebb diákok is, de hasonló kedvezményt ad a fürdő a családi napijegyek, a szaunavilág belépői és a celldömölki lakosok jegyáraiból is. A kedvezmény igénybevételéhez nem kell mást tenni, mint felmutatni az érvényes matricával ellátott Vas megye kártyát. Egy kártyával legfeljebb öt személy jogosult az engedményes árra, tehát akár egy egész család élvezheti a fürdő nyújtotta szolgáltatásokat. A kedvezmény viszont további akciókkal nem vonható össze, és nem vonatkozik a két- és négy­órás jegyárakra.

A gyönyörű környezetben, az ötmillió éves vulkanikus hegy lábánál fekvő fürdő összesen 1600 négyzetméter vízfelülettel, nyolc, különböző méretű és vízhőmérsékletű medencével várja a sportolni, kikapcsolódni és gyógyulni vágyókat egyaránt. A fürdőben 25 méteres úszómedence, gyógyvizes jacuzzi medence, meleg vizes kiúszós medence is rendelkezésükre áll az úszás kedvelőinek. Az aktív kikapcsolódás rajongói a fürdő területén kipróbálhatják a nyolcvanméteres anakonda csúszdát, sportolhatnak a strandröplabda- vagy a focipályán.

A fürdő saját, 1245 méter mély kútjából a felszínre törő minősített gyógyvizében enyhet találnak az ízületi fájdalmakkal, reumával küzdő látogatók. Ezt így ősszel különösen érdemes figyelembe venni, hiszen az egyre hűvösebb, párás időjárásban sok embernél előtérbe kerülnek a korábban már elfeledett ízületi panaszok, derékfájások. A fürdő vize kiválóan alkalmas reumatológiai és mozgásszervi betegségek gyógyítására, és segíti, gyorsítja a balesetek és műtétek utáni felépülést is. Különböző masszázsszolgáltatások közül is válogathatunk, a parajdi sószobában eltöltött idő pedig hatékony segítséget jelent a felső légúti betegségekkel küzdőknek.

A celldömölki Vulkán Gyógy- és Élményfürdő nem véletlenül nyerte el a családbarát fürdő minősítést: különösen jó szívvel ajánlható kisgyermekkel érkező családok részére. Már érkezéskor családi parkoló gondoskodik a kényelmükről. A továbbiakban minden kisebb és nagyobb gyermek megtalálja az életkorának megfelelő szórakozást és a pihenési lehetőség is adott számukra és szüleik számára egyaránt. A gyerekvilágban baba-mama sarok, pelenkázó, bébimedence és családias pihenőterek várják a vendégeket. A nagyobbacska pancsolóknak tanmedencét, játszószobát, játszóteret alakítottak ki, a sportpályákat is kipróbálhatják.

Azoknak a családoknak sem kell lemondaniuk a fürdőkultúra napi lubickolásról, akik távolabb élnek és nincsen személygépkocsijuk. Celldömölkre könnyen el lehet jutni vonattal is, a vasútállomástól a helyi körjáratos busszal ki lehet menni a fürdőre. A kerékpárral érkezőket biciklitároló, a buszos turistákat buszparkoló is várja a fürdő előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában