Ők megbecsülik az időseiket

2018.11.23. 10:00

Az ünnepi műsorban az unokák, dédunokák szórakoztatták a nagyszülőket

Ilyenkor az ünnepek közeledtével szinte egy faluközösség sem feledkezik meg idős, nyugdíjas tagjairól. Mindig örömmel tesszük közzé az ilyen kedves alkalmakról kapott beszámolókat – ezúttal egy idősek napjáról és egy személyes köszöntőről.

Civil tudósító

Jó hangulatú beszélgetés folyt a szentpéterfai rendezvényen

Fotó: Civil

„Öleljük hát az öregséget szívünkre és szeressük: tele van gyönyörűséggel, ha élni tudunk vele”. Ezzel a Seneca-idézettel hívta a hét végén a helyi Vöröskereszt és Szentpéterfa Község Önkormányzata a település hetven év feletti kort megélt 108 lakóját ünnepelni. Ünnepelni azt, hogy itt vannak még azok, akikre fel lehet nézni, akik megvívták előttünk a közelmúlt történelmének nehéz csatáit, akik biztos alapot teremtettek a mai épülésünkhöz, gyarapodásunkhoz.

A rendezvényt a Ljubičica kórus vidám dalai és Skrapitsné Jurasits Ágnes polgármester asszonynak az időskorúak iránt érzett tiszteletet, megbecsülést és hálát kifejező köszöntője nyitotta meg. A szórakoztató műsort adó ovis, iskolás unokák, dédunokák most is nagy tetszést arattak horvát nyelven előadott fellépésükkel, a népviseletben megjelent iskolai tamburazenekar által bemutatott horvát népzenei számokról és az iskola néptánccsoportjának fellépéséről nem is beszélve. Majd Horváth Ferenc, a Győr-Moson Sopron Megyei Nyugdíjas Egyesület elnöke az időseknek, az idősekről szóló versrészletekkel, mókás anekdotákkal biztosította a jelenlévőket arról, hogy az életnek ebben a szakaszában is lehet örömöket, szépségeket, szeretetet és békességet találni. A továbbiakban a süteményekkel bőségesen megrakott asztalok mellett folyt a beszélgetés, az emlékek felidézése, és a nótaszó a késő esti órákban is hallható volt még a kultúrotthon környékén. A szervezők azokról sem feledkeztek meg, akik egészségi állapotuknál, vagy más oknál fogva nem tudtak eljönni. Kis süteményes ajándékcsomaggal otthonaikban keresték fel őket.

Jó hangulatú beszélgetés folyt a szentpéterfai rendezvényen
Fotó: Civil

A kemenesmihályfai nyugdíjasklub tagjai őrzik a régi hagyományokat és soha nem feledkeznek meg egymás születés- és névnapjairól sem.

Így történt ez november 19-én is, amikor köszöntötték a 82. esztendejét betöltő Németh Lajosnét, Jolán nénit. Vikmon Lászlóné és Kiss Ida, a klub vezetői a névnaposokról sem feledkeztek meg. Így köszöntötték két férfi és egy hölgy társukat is. Került az asztalra házi kenyér, sült csirkecomb, saját készítésű házi sütemény és természetesen jó minőségű mihályfai bor is. Az est kellemes beszélgetéssel zárult és megígérték egymásnak, hogy ezt a szép hagyományt folytatni fogják.

Civil tudósítóinktól

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában