Kínai kapcsolatépítés

2018.11.08. 10:00

Együttműködési megállapodást írt alá az ELTE és a XUST egyetem rektora

Az ELTE Savaria Műszaki Intézetében dolgozó dr. Meng Yiqing kutató révén került kapcsolatba a magyarországi és a kínai XUST egyetem, a közelmúltban együttműködési megállapodást írt alá a két rektor.

Merklin Tímea

Dr. Gercsák Gábor, dr. Meng Yiqing, dr. Kollár László, dr. Borhy László – az ELTE rektora –, dr. Zhou Xiaode, Zhou Bin

Fotó: ELTE

Dr. Meng Yiqing kutató az XUST-n végezte az alapképzést elektronika területen. 2018 márciusában került Magyarországra, Szombathelyen a Savaria Műszaki Intézetben kutatóként dolgozik. Októberben a kelet-közép-európai országokba látogatott Shaanxi tartomány oktatási minisztere és egyetemeinek delegációi, hogy együttműködési megállapodásokat kössenek. Az MTA Természettudományi Kutatóközpontjában két megállapodást írtak alá: az ELTE és a Xian-i Tudomány és Műszaki Egyetem között, illetve az ELTE és a Xian-i Nemzetközi Tanulmányok Egyetem között.

Dr. Gercsák Gábor, dr. Meng Yiqing, dr. Kollár László, dr. Borhy László – az ELTE rektora –, dr. Zhou Xiaode, Zhou Bin
Fotó: ELTE

 

Mivel az XUST egyik erőssége a műszaki tudomány, Szombathely számára előnyös perspektívát nyit az együttműködés. Ezért a megállapodás létrejöttében meghatározó szerepet játszó dr. Meng Yiqing mellett dr. Kollár László, a Savaria Műszaki Intézet egyetemi docense, valamint dr. Gercsák Gábor, az informatikai kar nemzetközi és pályázati ügyek dékánhelyettese is segítették a létrejöttét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában