több mint száz alkotás érkezett

2018.11.24. 08:00

Esélyegyenlőség, rajzokon keresztül

Esélyegyenlőségi rajzpályázatra érkezett alkotásokból nyitottak kiállítást a héten a Vas Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Házban. A zsűri által legszebbnek ítélt rajzok készítőit meghívták a tárlatnyitóra, a diákokat oklevéllel, díjakkal jutalmazták.

Nemes Judit

Tizenhat gyermek és egy osztály kapott elismerést

Fotó: Szendi Péter

Apró és nagyobb gyermekek, valamint kísérőik érkeztek csütörtök délután a Vas Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Házba: rajzpályázat kiállításmegnyitója és az elismerések átadása volt az összejövetel apropója.

Gorza Norbert irodavezető köszöntőjében elmondta, célkitűzésük a társadalom érzékenyítése, a szemléletformálás, a fogyatékossággal élőkkel, roma nemzetiségűekkel, idősekkel szembeni előítéletek lebontása. Az előítéletek kialakulásának megelőzését, annak mérséklését már a kisiskolás korú gyermekeknél szeretnék elkezdeni, ezért hirdetik meg minden évben az érzékenyítő rajzpályázatot. Idén a megye számos pontjáról, két kategóriában több mint száz gyermek küldött be rajzot, festményt hozzájuk.

Tizenhat gyermek és egy osztály kapott elismerést
Fotó: Szendi Péter

Az alsósok közül Bojtos Joel, Fazekas Noémi, De Paula Yasmin munkája lett dobogós, különdíjat Sásdi Lisa Marie, Neubauer Natália, Kaszás Sára, Horváth Amira, ­Scheer Kata, Gyurkovics Gellért és Farkas Izabella kapott. A felső tagozatosok első három helyezettje: Edelényi Júlia, Somogyi Petra, Molnár Bíborka, különdíjasok: Hanik Katica, Nyírvári Melánia, Grünfeld Ádám. Gorza Norberttől megtudtuk, az idén rendhagyó módon, átadták az iroda különdíját is, amelyet a Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 3. b osztálya kapott: rajzos füzetet készítettek portásukról, Zsolti bácsiról, aki kerekesszékes. Bicsákné Krivács Gabriella, az osztályfőnökük elmondta: a gyermekek között tölti a hétköznapjait a portás, őt ábrázolták a füzet lapjain különböző helyszíneken: udvaron, portán, folyosón.

A gyermekek munkáit az Óperint utcában december 20-áig lehet megnézni, januárban pedig előbb a városháza aulájában, majd az egyik sporteszközöket forgalmazó szombathelyi áruházban kapnak helyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában