Ünnepség

2018.11.19. 07:00

Fél évszázados a bobai óvoda

Istentisztelettel, ünnepi műsorral, táblaavatással emlékeztek a jubiláló evangélikus óvodára: az intézmény fennállásának 50. évfordulójára gyűltek össze kicsik és nagyok.

Nemes Judit

Fotó: Unger Tamás

Méltó megünneplése volt a fél évszázada fennálló Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Művészeti Iskola bobai tagintézményének a hétvégi program: istentiszteletre gyűltek össze a helyiek, hogy hálát adjanak a megalakulás éve, 1968 őszétől számított fél évszázados fennállásukért. Az ünnepi alkalommal iskolalelkészi szolgálatba iktatták Hegedüs Gábor lelkészt, valamint kineveztek két-két óvoda- és iskolai pedagógust. Böröcz Eszter és Zolnainé Nábrádi Györgyi tanító, Szabó Judit és Palotainé Mórocz Tünde óvodapedagógus kézfogással erősítette meg fogadalomtételét, majd áldásban részesítették őket. Az evangélikus gyülekezeti teremben köszöntötték az óvoda korábbi pedagógusait.

 

Záróakkordként a kicsik verses-énekes-táncos műsorát láthatta a közönség. Az óvoda épületén címtáblát avattak az 50. évforduló alkalmából. V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője kiemelte az óvoda építésének évét, amikor mintegy 40 ezerrel többen éltek hazánkban, mint 2017-ben, 1956-ban pedig nyolcvanezer emberrel számláltak többet a tavalyi lélekszámnál. Hozzátette: pénz mindig lesz intézmények létrehozására, azonban vállalásokra – az egyházak részéről kulturális, lelki aspektusból – szükség van, hogy gyermekekkel lehessen megtölteni az óvodákat, iskolákat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában