Szombathely visszavár

2018.11.16. 20:12

Hét fiatal kapott felsőfokú tanulmányaira ösztöndíjat

A Szombathely visszavár programban 2013-tól évente 20 millió forintot szán a város olyan főiskolás, egyetemista hallgatók támogatására, akik hiányszakmát tanulnak és vállalják, hogy diplomájuk megszerzése után Szombathelyen kamatoztatják megszerzett tudásukat. Most heten nyerték el az ösztöndíjat.

SZMK

Az idén heten kapták meg az ösztöndíjat Fotó: szombathely.hu/Cseh Gábor

Pénteken délután a Városházán Koczka Tibor alpolgármester és Rettegi Attila, az Oktatási és Szociális Bizottság elnöke jelenlétében Puskás Tivadar polgármester köszöntötte az ösztöndíjpályázat idei nyerteseit. Ebben a tanévben három óvodapedagógus, egy tanító, egy gyógypedagógus és két gépészmérnök hallgató vehette át ünnepélyesen szerződését, amely szerint havonta ötvenezer forinttal támogatja őket a város.

Az idén heten kapták meg az ösztöndíjat Fotó: szombathely.hu/Cseh Gábor

Két éve már arra is lehetőség van, hogy szakképzésben hiányszakmát tanulók is pályázzanak. Ők tanévenként 10-10 hónapra harmincezer forintos ösztöndíjat kaphatnak Szombathelytől. Ebben az évben ilyen pályázat nem érkezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában