Gálaműsor Szombathelyen

2018.11.23. 20:03

Összefogás a fogyatékkal élőkért: Mi is itt vagyunk!

A fogyatékkal élő emberek világnapja alkalmából immár harmadszor rendezik meg a Mi is itt vagyunk! című gálaműsort Szombathelyen. November 30-án, 10 órától az Agora – Savaria Filmszínházba várják az érdeklődőket.

Lakosi Gabriella

Németh Klára, Koczka Tibor és St. Martin a Mi is itt vagyunk! címmel meghirdetett sajtótájékoztatón

Fotó: Unger Tamás

Koczka Tibor alpolgármester, Németh Klára, a Vas Megyei Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetségének elnöke, valamint St. Martin előadóművész, a rendezvény fővédnöke tartott sajtótájékoztatót az eseményről tegnap délelőtt a Cinema Caféban. Három szervezet együttműködésének köszönhető a program, a szombathelyi önkormányzat, az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége és a Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház vett részt a munkákban.

Koczka Tibor elmondta, a rendezvény ötlete akkor fogalmazódott meg, amikor hallottak a fővárosi Paraszupersztár tehetségkutató versenyről. Az ottani menetrendet azonban mindenképpen át szerették volna alakítani, például nem akarták, hogy bárki is kiessen a versenyből, vagy hogy komoly pontozás legyen a produkciók végén.

Németh Klára, Koczka Tibor és St. Martin a Mi is itt vagyunk! címmel meghirdetett sajtótájékoztatón
Fotó: Unger Tamás

Az így létrejött program már hagyományosnak számít a vasi megyeszékhelyen. A cél, hogy kimozdítsák a fogyatékkal élőket, akiket az alpolgármester véleménye szerint nagyon nehéz megszólítani. Intézmények, civil szervezetek és iskolák segítségét kérték, így sikerült elérniük a művészeti csoportokat, előadókat. Azt szeretnék, hogy a fogyatékkal élők személyében a társadalom ne csak támogatásra szoruló embereket lásson, hanem hogy észrevegyük azt is, mit adhatnak ők nekünk.

St. Martin a sajtótájékoztatón hozzátette: ez a program az egész országban jó példaként állhat az önkormányzatok előtt. Szerinte fontos, hogy ahol kevésbé aktívak a fogyatékkal élők, ott tegyenek feléjük egy ilyen gesztust, ami által jobban részt vehetnek a közéletben. Külön öröm számára, hogy zenélhet a műsorban, azt mondta: a muzsika csodákra képes.

Németh Klára arról beszélt, hogy pár éve még álmodni sem mert volna arról, hogy ilyen színvonalú rendezvény jöhet majd létre. Úgy gondolja, logójuk már közismert a városban. Szeretné, ha hamarosan mindenkinek ez a rendezvény jutna eszébe a jelképről. Hangsúlyozta: a gála jól mutatja, hogy közös összefogással nagyszerű dolgokat lehet létrehozni. Előválogató után készült el a fellépők névsora, idén is sokan megfordulnak majd a színpadon. Remélik, hogy a nézőtér sorai is megtelnek, sokan lesznek kíváncsiak a műsorra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában