könyvtár

2018.11.14. 07:00

Pezseg az élet a rábagyarmati könyvtárban

Szentgotthárdtól pár kilométernyi kacskaringós út vezet Rábagyarmatra. A település központjában található az 1963-ban épült kultúrház. Itt fogadott bennünket Laczó Zoltánné, a Móra Ferenc Városi Könyvtár fiókkönyvtárának vezetője, aki büszkén mutatta be a közelmúltban felújított könyvtárszobát.

Civil tudósítónktól

Fotó: VN

Hamarosan kialakítják az olvasósarkot, ahol napilapokat és folyóiratokat lehet majd lapozni. Számítástechnikai asztal is várni fogja a könyvtár-látogatókat, az asztali számítógép és a két laptop készenlétben áll. Havonta több program várja az ifjakat és időseket, akár a szomszédos községekből is.

Galambos Bernadett és a színpadon Bujtás Ervin
Fotó: VN

A rendezvények kapcsolódnak egy-egy ünnepkörhöz. A Vas Megyei Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer támogatásával matinéműsorokkal várják a legkisebbeket. Ottjártunkkor a két éve alakult Triola Együttes előadása zajlott a színházteremben. A száz apróság interaktív játék-vers-zene közben ismerkedett meg a Bujtás Ervin zenész és Galambos Bernadett pedagógus által gyűjtött vasi mesékkel, mondákkal. Pár nap múlva ismét élettel telik meg az ódon épület, az elsősegéllyel kapcsolatos tudnivalókról rendeznek előadást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában