Vas Megyei Kormányhivatal

2018.11.13. 10:00

Szlovén nagyköveti látogatás – A vasi kormányhivatalban folytattak egyeztető megbeszélést

Szlovénia magyarországi nagykövete, dr. Robert Kokalj bemutatkozó látogatást tett az elmúlt héten a Vas Megyei Kormányhivatalban. Vas megyében jelentős számban élnek a magyarországi szlovén nemzeti közösség tagjai.

Vas Népe

Dr. Robert Kokaljt Harangozó Bertalan fogadta Fotó: Unger Tamás

A Szlovén Köztársaság nagykövetét – aki 2017. szeptember 6-a óta tölti be ezt a tisztséget – és Nataša Bergeljt, a nagykövetség konzulját Harangozó Bertalan kormánymegbízott fogadta a vasi kormányhivatalban. A találkozón részt vett dr. Orbán István, a Szentgotthárdi Járási Hivatal vezetője is.

Vas megyében, döntően a Szentgotthárdi járásban, valamint a megyeszékhely városában jelentős számban élnek a magyarországi szlovén nemzetiségi közösség tagjai.

Dr. Robert Kokaljt Harangozó Bertalan fogadta Fotó: Unger Tamás

Az elmúlt esztendőkben a kormánymegbízott és az általa vezetett hivatal szoros kapcsolatokat alakított ki a Magyar Országgyűlés szlovén nemzetiségi szószólójával, a szentgotthárdi szlovén főkonzullal, dr. Boris Jesihhel, az Országos Szlovén Önkormányzattal és a Magyarországi Szlovének Szövetségével, valamint a szlovén települések nemzetiségi önkormányzataival.

Egyebek mellett ez is tárgyát képezte az egyeztető megbeszélésnek, emellett szóba kerültek a szlovén–magyar kapcsolatok időszerű kérdései.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában