Kirándultak, ünnepeltek

2018.12.19. 07:00

Az örömhozó rózsaszín gyertyánál ünnepeltek Alsóőrön

Advent harmadik hétvégéje ezüstvasárnap – ekkor gyújtják meg a koszorún az örömöt szimbolizáló rózsaszín gyertyát – az unterwartiak ezt a hétvégét használták ki az ünneplésre.

VN

Négy napig minden a tartalmas együtt töltött időről szólt Alsóőrön: csütörtökre, péntekre, szombatra és vasárnapra is szerveztek programot. A Közép-Burgenlandi Magyar Kultúregyesület vezetősége szervezésében karácsonyfa, sütemények és bűvész is várt a vendégekre az év utolsó találkozóján a kultúregyesület székházában – számolt be az eseményről az osztrák közszolgálati rádió magyar oldala. A beszélgetésről, az emlékek felidézéséről, a szórakozásról és a finom süteményekről szólt a délután.

A betlehemezés hagyományát is felelevenítették az alsóőri gyerekek
Fotó: Weber Katalin/ORF

Másnap buszra szálltak és Budapest felé vették az irányt. A főváros előtt azonban megálltak a festői szépségű Szentendrén, majd tovább utaztak a budapesti adventi vásárokra: ahol nemcsak a kézműves portékákból válogathattak, hanem megkóstolhatták a hazai ízeket: süteményekből és forró italokból is széles kínálat várta a burgenlandiakat, akik este számos élménnyel gazdagodva tértek haza. A szombat a hagyományos karácsonyi ünnepségüké volt: a hívek szentmisén vettek részt, majd a középpulyai katolikus templomban adott karácsonyi koncertet az egyesületi kórus partnervárosuk, Kőszeg zeneiskolájának kórusával – írta az orf. A hét utolsó napján gyermekcsoportjuk mutatkozott be: pásztorjátékkal is készültek.

Ezek is érdekelhetik