vádemelés

2018.12.11. 08:27

Az egyik egészségügyi ellenőrt, a másik börtönőrt ütött

Felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt a sárvári bíróság azt a nőt, aki a járási hivatal ellenőrére támadt, és letöltendőt kaphat az a fogvatartott, aki megsebesített egy börtönőrt Szombathelyen. Mindkét esetben hivatalos személy elleni erőszak miatt készült vádemelés.

Bakos Ágnes

Egy Sárvárhoz közeli községbe ment ellenőrizni a Sárvári Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályának munkatársa még októberben, akkor támadt rá a nő a közegészségügyi- és járványügyi szakügyintézőre. Lelökte a lépcsőről és megrángatta a haját. Már döntött is a Sárvári Járásbíróság: bűnös hivatalos személy elleni erőszak bűntettében. Büntetésként felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték az asszonyt.

Ugyancsak hivatalos személy elleni erőszak miatt kell felelnie annak a fogvatartottnak, aki börtönőrre támadt még januárban a szombathelyi büntetés-végrehajtási intézetben. Magához hívta az őrt és közölte, hogy másik zárkába akar költözni. Nem várt választ, elindult. Az őr két kezét előre nyújtotta, hogy megállítsa, a rab ekkor ököllel arcon ütötte. Az őr kollégái megbilincselték a támadót és átmentek az egészségügyi épületbe. Ott sem nyugodott meg a fogvatartott: megpróbálta lefejelni a másik őrt, aki az asztalnak esett. Mindkét őr könnyebben megsérült. A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség azt javasolja a bíróságnak, hogy ítéljék fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre a verekedő rabot – tájékoztatott Vassné dr. Szele Adrienn, a Vas Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában