Szép, zöld gyep az iskolaudvaron

2018.12.20. 07:00

Műfüves pályát avattak Alsóságon

Műfüves pályát kapott az általános iskola Alsóságon. A Magyar Labdarúgó-szövetség országos pályaépítési programjának részeként, mintegy tizenhatmillió forintból építették ki a területet az oktatási intézmény udvarán.

Nemes Judit

Rozmán László, Söptei Józsefné, Ágh Péter, Székely János, dr. Kovács Zoltán, Fehér László, Farkas Gábor

Fotó: Ohr Tibor

Felavatták a Celldömölki Városi Általános Iskola és Egységes Pedagógiai Szakszolgálat Alsósági Tagiskolája udvarán megépített új, 14 méter széles, 26 méter hosszú műfüves labdarúgópályát. Az ünnepélyes átadón Fehér László polgármester elmondta, a most át­adott a hetedik műfüves pálya a városban: az elsőt 2004-ben avatták; a kilencediket jövőre az óvoda udvarára építenék.

Rozmán László, Söptei Józsefné, Ágh Péter, Székely János, dr. Kovács Zoltán, Fehér László, Farkas Gábor
Fotó: Ohr Tibor

Ágh Péter országgyűlési képviselő kiemelte: Celldömölkön az elmúlt években jelentős sportfejlesztések történtek: a pályák mellett két sportcsarnok is gazdagítja a várost; az egyiket már átadták, az asztaliteniszcsarnokot pedig még építik. Szólt arról, hogy sportpark megvalósításáról szóló pályázatot is nyertek: kültéri fitneszparkot létesítenek a forrásból. Dr. Kovács Zoltán, az alsósági-izsákfai részönkormányzat vezetője ismertette a beruházás részleteit, majd elmondta: a műfüves pálya jelentős előrelépés az iskola életében, így a tanulók a szabad levegőn élvezhetik a mozgás örömét.

 

Rozmán László, a Sárvári Tankerületi Központ igazgatója köszöntőjében kiemelte: ha valaki a mozgás lehetőségét, örömét adja a másiknak, akkor hosszú távon egészséget ajándékoz neki. Rozmán László köszönetét fejezte ki a megvalósítást lehetővé tévőknek és a kivitelezésben részt vevőknek. Dr. Székely János megyés püspök azt kívánta a pálya leendő használóinak: legyenek nagylelkűek, tudjanak adni, sportszerűek lenni. Székely János megáldotta a pályát, közösen átvágták az átadást jelképező szalagot. Fehér László az önkormányzat ajándékát adta át a sportolóknak, akik a megnyitót követően birtokba vették a területet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában