Felidézték a szép és vicces történeteket

2018.12.27. 07:00

Negyvenéves lett a csehimindszenti ovi

Létrejöttének negyvenedik évfordulóját ünnepelte karácsony előtt a helyi óvoda.

Civil/Gaálné Pápai Viktória

A csehimindszenti óvoda gyerkőcei kedves és humoros produkcióval készültek

Fotó: Gaálné Pápai Viktória

1978. szeptemberében, negyven évvel ezelőtt, 16 alkalmazottal és 71 gyermek örömére nyitotta kapuit a csehimindszenti óvoda. A közelmúltban az óvoda negyvenedik születésnapját ünnepelték. Az intézmény jelenlegi lakói kedves műsorukkal köszöntötték a vendégeket: egykori és jelenlegi óvodai dolgozókat, Fukszberger Imre polgármestert, az iskola igazgatóját és igazgatóhelyettesét, valamint mindazokat az egybegyűlteket, akik valamilyen oknál fogva kötődnek az intézményhez.

Sipos Istvánné, Ildi néni, az óvoda vezetője és a negyven évvel ezelőtt megnyílt óvoda lelkét jelentő, 27 évig az óvodát irányító Fukszberger Imréné, Magdi néni, felidézett jó néhány szép és kevésbé szép emléket. Így például azt is, amikor 2003-ban megszűnt az intézmény addig közkedveltségnek örvendő, kétszáz adagos főzőkonyhája, így pár alkalmazottól is meg kellett válniuk, de a kis kollektíva elszántan vitte tovább vállán az óvodát.

A csehimindszenti óvoda gyerkőcei kedves és humoros produkcióval készültek
Fotó: Gaálné Pápai Viktória

László Jánosné, a Csehimindszenti Mindszenty József Általános Iskola igazgatója köszöntötte fel Fukszberger Imréné, Magdi nénit, az óvoda első vezetőjét. A mesés, vicces történetek mellett szó esett a folyamatosan zajló felújításokról is, amelyek biztonságosabbá és otthonosabbá tették a gyermekek birodalmát. 2006-ban a kistérségi társulás jóvoltából az Európai Uniós szabványoknak megfelelő játszótér épült az óvoda udvarán és most, a helyi önkormányzat nyertes pályázatának köszönhetően új lesz az egész épület. A megemlékezésen voltak könnyek és kacagás, és megfogalmazódott az óvoda mindenkori dolgozóinak célja: hogy gyermekeink, az óvodából kikerülve, az élet minden területén megállják a helyüket, bátran leküzdjék az előttük lévő akadályokat.

Civil/Gaálné Pápai Viktória

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában