Modern Falu progam

2018.12.19. 07:00

Őriszentpéter értékeiről szóló könyv és útfelújítási tervek is szerepelnek a programban

Készül már az Őriszentpéter kincsei könyv és nagyszabású útfelújítási tervekkel várja a 2019-es évet a kisváros, számolt be Őr Zoltán polgármester.

VN

A Modern falu programban remél útfelújítási forrást, lehetőséget a város – mondta le a 2019-es évre előre tekintve Őr Zoltán polgármester. Őriszentpéter a városi státusz ellenére részt tud venni a pályázaton, mert 5 ezer lakos alatti település, magyarázta. Ha megnyílik a keret az utak és járdák felújítására, mindenképpen pályázni fognak. Kiemelte a település központja és a temető közötti szakaszt: nagy szükség van járdára és nem is lesz olcsó.

– Az egyik oldalról szakadék, a másikról domboldal, megrendeltük a járda megtervezését, a kivitelezés a domborzati viszonyok miatt 30-40 millió forint is lehet – számolt a polgármester. A szeri utak pedig a felújítás mellett a megörökítés miatt is szóba kerültek: készül az Őriszentpéter kincsei könyv. Egy színes fotóalbum lesz, amely megeleveníti az Őrség történetét, a leglátványosabb és legféltettebb kincseiket mutatják be. Kezdve a természettel, a növény- és állatvilággal, a helyi termelői piacon át az épített örökségig, így a templomokig, a téglaégetőig, a szeres településszerkezet bemutatásáig. Helyet kapnak az albumban az őrségi nagy rendezvények is – tette hozzá Őr Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában