szeretetteljes készülődés

2018.12.31. 07:00

Ünnepi vásár nagy izgalommal Apátistvánfalván

Az apátistvánfalvi Kéttannyelvű általános iskola december 21-én tartotta meg hagyományos karácsonyi ünnepségét: sok izgalommal, jó hangulatban, szeretetteljes készülődésben.

VN

Kis csillagok a színpadon

Fotó: VN/Holecz Lajosné

Már hetek óta lázasan készülődtek a tanulók, hogy méltó zárásként ünnepeljenek együtt. Minden osztály külön kis műsorral kedveskedett a szeretet ünnepe előtt a szülőknek és a megjelent vendégeknek.

Az 1. és 3. osztályosok szlovén és magyar karácsonyi dalokkal és versekkel álltak színpadra. A 2. osztályosok a Kis csillag című darabot adták elő, valamint egy szlovén táncot szlovén zenére. A 4. osztályosok a hónapokat mutatták be dramatikus formában. Az 5. és 6.osztályosok „Rudolf a rénszarvas„ szlovén zenére táncot mutattak be.

Kis csillagok a színpadon
Fotó: VN/Holecz Lajosné

A felső tagozatosok karácsonyi verseket szavaltak két nyelven, valamint az iskolai énekkar karácsonyi dalokat adott elő. Az intézményvezető ünnepi beszéde előtt az iskola minden tanulója Újra itt a szép karácsony című dal közös eléneklésével zárta a meghitt karácsonyi együtt ünneplést.

A kultúrház előterében kis vásárt rendezett az iskola, ahol a gyerekek által készített kis ajándéktárgyakat vehették meg a szülők. A kínálatban a fazekas tárgyak, karácsonyi képeslapok, madarak és fára festett téli képek szerepeltek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában