vádemelés

2019.01.09. 14:24

Megégett az utas és csigolyája tört – Pénzbüntetést kaphat a sofőr

Túl gyorsan hajtott az autós, ezért szenvedett balesetet az utasával együtt. Az utas sérült meg súlyosan, a sofőr ellen most emelt vádat a szombathelyi ügyészség.

Bakos Ágnes

Celldömölk felől Mersevát felé autóztak tavaly nyáron, a vádlott és utasa – derül ki a Vas Megyei Főügyészség közleményéből. Az esőtől nedves úttesten körülbelül 130 kilométer per órával haladt az autó, beérve egy balra ívelő kanyarba, megcsúszott a kocsi. Letért a jobb oldalon az útpadkára, megperdült, fának ütközött, majd a közeli mezőgazdasági terültre csapódott, ahol kigyulladt és kiégett az autó. A balesetben a jármű utasa csigolyatörést és másodfokú égési sérüléseket szenvedett.

 

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a sofőr ellen, azt javasolják a bíróságnak, ítéljék pénzbüntetésre a sofőrt és tiltsák el a járművezetéstől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában