Gazdaság, környezet

2019.02.25. 07:00

Büki beszámolók: testületi ülés és közmeghallgatás

Éves közmeghallgatását tartotta a büki képviselő-testület. Dr. Németh Sándor polgármester egyebek mellett beszámolt a város környezeti állapotáról, valamint a folyamatban lévő beruházásokról, a város gazdálkodásáról.

Bakos Ágnes

Dr. Németh Sándor a fontos beruházásokról is beszélt

Fotó: Horváth Balázs

Nem jelentős a közlekedés miatti levegőszennyezés, nem jellemző a parlagfű, de sokan nem tartják be a csendrendeletet – egyebek között erről is beszélt dr. Németh Sándor, Bük polgármestere az éves közmeghallgatáson.

A város belterületi útjai szinte száz százalékban burkoltak, ha pedig egy-egy utca felújítása megkezdődhet, akkor az komplex javítás, nem pedig burkolatcsere.

A villamosenergia-ellátás jól működik, a közvilágítás rendszerében az esetenként felmerülő problémákat azért nehéz orvosolni, mert a szolgáltató a vezetékekért felelős, a lámpatestek pedig más vállalkozóhoz tartoznak – erről is beszámolt a polgármester. A környezeti beszámolót egyhangúlag elfogadta a képviselő-testület.

Dr. Németh Sándor a fontos beruházásokról is beszélt
Fotó: Horváth Balázs

Második napirendi pontban a város idei költségvetésének alakulásáról, valamint a fontos büki beruházásokról beszélt dr. Németh Sándor. Kiemelte, hogy több mint 855 millió forint bevétele lett a városnak tavaly az iparűzési adóból, idegenforgalmi adóból pedig csaknem 343 millió forint folyt be, ez az összeg emelkedett az elmúlt évekhez képest. Gépjárműadóból mintegy 13 millió forint, építményadóból csaknem 68 millió forint bevétele származott a városnak.

A tájékoztatók után egy felszólaló volt a közmeghallgatás keretében. A felvetett problémák nagy részének megoldása nem az önkormányzat hatásköre, így például egy szeméthalom elszállítása magánterületről.

A polgármester mindemellett hangsúlyozta azt is: a közmeghallgatáson kívül, hivatali időben természetesen év közben is várják az önkormányzatnál a lakók bejelentéseit a város területén felmerülő bármely problémáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában