Alpokalja Nagycsaládos Egyesület

2019.02.22. 07:00

Családtámogatásról kaptak tájékoztatást

Hétpontos családvédelmi akciótervet hirdetett a kormány a családtámogatási rendszer bővítésére. Az intézkedésekről az Alpokalja Nagycsaládos Egyesület tagjait dr. Takátsné dr. Tenki Mária, az önkormányzat jogi bizottságának elnöke tájékoztatta.

Lakosi Gabriella

Fotó: Unger Tamás

Július elsejével kiterjesztik a használt lakások vásárlására is a csok mellé igénybe vehető kedvezményes hitelt, továbbá jelzáloghitel elengedését lehet kezdeményezni, és autóvásárlásra is kaphatnak támogatást az arra jogosult családok. Elhangzott: ez utóbbit már régóta kérték az egyesület tagjai, hiszen egy normál személyautóban hátul nem fér el három gyerekülés.

A szombathelyi képviselő minden pontot ismertetett, a legnagyobb érdeklődést mégis a szabad felhasználású hitel lehetősége váltotta ki. A 18 és 40 év közötti nők, akik első házasságukban élnek és július elseje után gyermeket vállalnak, maximum 10 millió forintos kedvezményes hitelt igényelhetnek. Dr. Takátsné dr. Tenki Mária szerint ez az egyik legfajsúlyosabb támogatási elem. Szombathelyi számokat is sorolt. Elhangzott: ez körülbelül tízezer nőt érinthet csak a vasi megyeszékhelyen.

 

A jelenlévők elmondták, leginkább hitelkiváltásra vagy lakásvásárlásra tartják a legalkalmasabbnak ezt az összeget.

Kiderült az is, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete hamarosan pályázatot hirdet, a fiatalokat anyagi támogatással segítik esküvőjük szervezésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában