Saját világítást kapnak

2019.02.13. 07:00

Harminckilenc parkolót építenek Szombathelyen, a Felsőőr utcában

Két új térkőburkolatos parkoló épül a Felsőőr utcai kockaházak között. A 18, illetve 21 férőhelyes parkolókról a részleteket dr. Puskás Tivadar polgármester ismertette kedden délután a helyszínen.

Budai Dávid

Sátory Károly, Puskás Tivadar és Illés Károly

Fotó: Szombathely.hu/Cseh Gábor

– A város egyik nagy problémája a parkolók hiánya, ennek megoldásáért folyamatosan tenni kell. A közelmúltban a Kodály utcában és a Király utca mögötti belső tömbnél igyekeztünk enyhíteni a parkolási gondokon, a mostani fejlesztés pedig összességében 39 új parkolót jelent – mondta a polgármester.

A Felsőőr utcában kialakítandó parkolók saját világítást kapnak majd, és összesen három beállót tartanak fenn a mozgássérülteknek. Elhangzott: a munkálatok miatt egy fát kénytelenek voltak ugyan kivágni, de cserébe 16 újat ültetnek, parkolónként pedig csaknem háromszáz cserjét telepítenek majd. Dr. Puskás Tivadar hangsúlyozta, a kezdetektől arra törekednek, hogy úgy alakítsák ki a parkolókat, hogy azzal a lehető legkevesebb zöldfelület sérüljön.

Sátory Károly, Puskás Tivadar és Illés Károly
Fotó: Cseh Gábor

A beruházás a város saját költségvetési forrásából: összesen 45,5 millió forintból valósul meg, a szerződés szerint július közepére, de a tervek szerint várhatóan már korábban birtokba vehetik az autósok a város újabb parkolóit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában