Együtt többre jutnak

2019.02.05. 07:00

Sikeres volt a retró diszkó Vasváron, várható a folytatás is

Példás összefogás körvonalazódik az óvodai és általános iskolai szülői közösségek között Vasváron. Sikeres volt a retró diszkó, lesz folytatás, közben az iskolában jótékonysági bált szerveznek.

Pogács Mónika

Gábriel András, Sáryné Rumi Edit, Sáry Zoltán, Sipos Tompa Orsolya, Kovács Tibor, Lok István

Fotó: VN

– Tavaly merült fel az ötlet, hogy a két szervezet együtt is rendezhetne programokat. A Kardos László Általános Iskola szülői közösségének elnöke, Sáry Zoltán ugyanezt a szemléletet képviseli. Hisz abban, hogy együtt könnyebb és többre mehetnek így a partnerek – mesélte Laki Edina, a Ficánkoló Óvoda és Mocorgó Bölcsőde szülői közösségének elnöke.

Közös programtervezésbe kezdtek és elsőként egy retró diszkót szervezett a két szülői szervezet az általános iskolában. A befolyt összeget egyenlően osztották el, mindkét szülői közösség saját intézményére költhette a pénzt. – Együtt a két szervezet sokkal hatékonyabb volt a szervezésben, és ez a bevétel nagyságrendjén is látszott. Az együttműködés kezdetén azt mondtuk, ha kettőszáz vendég érkezik, már elégedettek leszünk ezzel. Végül több mint háromszáz jegyvásárlónk volt – mesélte Sáry Zoltán. Úgy summázta mindezt: jó volt az összefogás, együtt többre jutottak, hatékonyabbak voltak. Ugyanakkor szervezőként és a retró diszkó zenei „szolgáltatójaként” – mint egykori lemezlovast – meglepte, hogy mekkora igény van a városban erre a nosztalgikus szórakozási formára.

Gábriel András, Sáryné Rumi Edit, Sáry Zoltán, Sipos Tompa Orsolya, Kovács Tibor, Lok István
Fotó: VN

Az iskolai szülői közösség elnöke úgy véli, feltétlenül folytatni kell ezt az utat, amin elindultak közösen az ovis szülői közösséggel. A retró diszkó jó alap erre, azt kell csak észszerűen átgondolni, hogy milyen rendszerességgel rendezzék meg ezt. Közben természetesen a szülői közösség alapfeladatait is szem előtt tartják.

Hagyományos, a szülői közösségre háruló feladat az iskolabál megszervezése, amelynek bevételét természetesen szintén a diákoknak, az iskola fejlesztésére szánják. A bált idén február 16-án rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában