Markusovszky kórház

2019.03.26. 07:00

A jótékony horgolás folytatódik – Állatfigurák a szombathelyi kórház kis betegeinek

A Markusovszky-kórház kis betegeinek készítenek kisebb-nagyobb állatfigurákat, amelyeket a bent fekvő gyermekek haza is vihetnek. Száztíz játékot hétfőn már megkapott az intézmény, a többi, postán érkező nyuszi, maci, dinoszaurusz is hamarosan a célba ér. Az Egyesült Államokban is fölfigyeltek a kezdeményezésre.

Nemes Judit

Kovács-Bognár Erika korábban is készített kórházban fekvő gyermekeknek hazavihető ajándékot, ám egy ideig Budapestre küldte a saját kezűleg horgolt kisebb-nagyobb játékait, közben pedig érlelődött benne a gondolat, hogy ne csak távoli kórházat segítsen, hanem szombathelyiként a helyi egészségügyi intézetnek is juttasson a munkáiból.

– A nővérem az egészségügyben dolgozik, tőle érdeklődtem, hogy mennyi ajándékot kell készítenem, ha az onkológián fekvő gyermekeket szeretném megajándékozni. Sajnos magas számról kaptam tájékoztatást, így elkezdtem számolgatni, hogyan tudnám kivitelezni – mondta el Kovács-Bognár Erika, aki egyébként hivatása szerint pénzügyes, szabad idejét használja fel arra, hogy elkészítse a meglepetéseket a kicsiknek.

– Kedves ismerősömtől, Éva nénitől kértem segítséget – gondoltam, ketten összehozunk egy hónap alatt húszat –, majd eszembe jutott, hogy a barátnőimet is megkérem, hogy pár darabot horgoljanak ők is – tette hozzá.

 

 

Ekkor született meg az egyik közösségi oldalon az a poszt, amelyben Erika felhívta a figyelmet a kezdeményezésére. A bejegyzés futótűzként terjedt.

– Másnap üzenetek sokaságát kaptam, szerte az országból, aztán átléptük az országhatárt is: csatlakoztak Ausztriából kint élő magyarok, aztán jött lengyelországi ismerősök felajánlása is, sőt, az Egyesült Államokból, New Yorkból is megkerestek, hogy hova postázhatnák saját kezűleg készített ajándékaikat – mesélte boldogan Erika. Hozzátette: kórházi ápolók, dolgozók is felvették vele a kapcsolatot, hogy több részleg kis betegeinek is készítsen játékokat.

Tegnap délelőtt pedig célba ért az első csomag: száztíz darab állatkát vitt be a Markusovszky-kórházi gyermekosztályra. Jótékonykodni továbbra is lehet, nem áll ugyanis meg az egyszeri segítségnél Erika: folyamatosan viszi az érkező ajándékokat a gyermekeknek.

Elmondta: nagy vágya, hogy minden nagyobb kórházhoz az országban kapcsolódjanak olyan önkéntesek, akik szívesen készítenek ajándékokat, hogy mosolyt csaljanak a kicsik arcára – és ha pillanatokra is, de eltereljék a figyelmüket a betegségükről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában