ZöldOkos Kupa

2019.03.23. 07:00

Fenntarthatóság: zöld versenyben a vasi diákok

A fenntarthatósági témahét jegyében zajló ZöldOkos Kupa vasi fordulóját tartották tegnap a rábapatyi Arany János Általános Iskolában. A jövő héten kiderül, hogy melyik a legzöldebb Vas megyei csapat.

Bakos Ágnes

Háromfős csapatokban mérették meg magukat

Fotó: Horváth Balázs

Szentgotthárdi, körmendi, eger­völgyi, győrvári és rumi diákok versengtek, egy-egy iskola több csapatot is küldött a rábapatyi megmérettetésre. A háromfős alakulatok három online for­duló után jutottak a megyei versenybe. A fenntarthatósági témahét adta az apropót, ahhoz idén először csatlakozott a rábapatyi iskola, mondta Huszár Judit intézményvezető. Megpályázták a döntő rendezési jogát – és azt meg is nyerték, bár így, házigazdaként nem indíthattak csapatot.

Háromfős csapatokban mérették meg magukat
Fotó: Horváth Balázs

A verseny rendkívül szigorúan zajlott: a feladatlapokat még a felkészítő és a szervező tanárok sem látták a verseny előtt, árulta el Horváth Edina tanárnő. A Rába­patyon szereplő kilenc vasi közül egy diákcsapat jut tovább, a jövő héten bírálják el központilag a tegnapi munkájukat. A tét nem kicsi: értékes túrafelszereléseket és sportkamerát nyernek a „legzöldebbek”. A szervezők kiemelték még, hogy Áder János államfő a versenysor fővédnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában