utánajártunk!

2019.03.18. 19:25

Laza cserepek miatt balesetveszélyes az egyik szombathelyi utca egy szakasza

Laza cserepek miatt balesetveszélyes a Szigligeti utca egy szakasza. A problémára Horváth Zoltán hívta fel a figyelmünket, mi pedig utánajártunk, miért került ki figyelmeztető tábla a javítás helyett.

Lakosi Gabriella

Horváth Zoltán aggódik a gyalogosok testi épségéért Fotó: Szendi Péter

A Szigligeti Ede utca 1. szám alatt található társasház közös képviselői feladatait a Szova Nonprofit Zrt. látja el. Potyondi Nikolettől, a társaság sajtóreferensétől megtudtuk: egy saját tulajdonú és négy önkormányzati bérlakás található a házban. Az ingatlannál nem csak néhány laza cserép okozza a problémát. Az épület korábbi, leromlott műszaki állapotát néhány éve tovább rontotta egy csőtörés. A közös képviselő azóta már kétszer is napirendre vette az ügyet a társasházi közgyűlésen, mindkét esetben úgy döntöttek a tulajdonosok, hogy az ingatlant inkább eladnák. A közgyűlés egyúttal arról is határozott, hogy a tető javítását nem kívánja elvégeztetni. Az ingatlan értékesítése jelenleg folyamatban van. Ezzel párhuzamosan pedig az önkormányzat lakásirodája keresi arra a megoldást, hogy a jelenlegi bérlők számára új otthont találjon.

Horváth Zoltán aggódik a gyalogosok testi épségéért Fotó: Szendi Péter

A járdán közlekedők számára viszont addig veszélyt jelent a társasház tetőszerkezetének rossz állapota. Potyondi Nikolett elmondta: korábban több alkalommal húztak ki figyelmeztető sárga szalagot. Ez biztonságosabb megoldás, hiszen „eltereli” a gyalogosokat a veszélyes szakaszról. Ezt azonban mindig leszakították az arra járók. A szalag helyett így most figyelemfelhívó táblát tettek ki, és a mozgásban lévő cserepeket folyamatosan eltávolítják a tetőről. A sétálóktól pedig azt kérik: óvatosan közlekedjenek! LG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában