Joskar-­Ola Alapítvány akciója

2019.03.22. 07:00

Söprűt is visznek a nagytakarításhoz Szombathelyen

Csak Szombathelyen 35 szemétszedési pontot regisztráltak a Te szedd! akcióra. Számos helyen a hétvégére időzítették a takarítást, az összesen 11 nyitott pont között az egyik a Joskar-­Ola Alapítvány akciója.

Bakos Ágnes

Bakos Ildikó tegnap vette át a csomagot az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól

Fotó: Bakos Ágnes

Kesztyűk, zsákok, jelenléti ívek és részletes munkavédelmi leírás is volt a dobozban, amit tegnap vett át Bakos Ildikó, a Joskar-Ola Alapítvány elnöke. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium volt a csomag feladója, ugyanis az alapítvány regisztrált a Te szedd! szemétszedési kezdeményezéshez. Nem először résztvevők, és nem csak az országos akcióhoz kapcsolódva takarítanak a városrészben. Előzetesen ezúttal hetvenen jelezték a részvételüket, de nyitott pontként szerepelnek a programban, így bárki csatlakozhat hozzájuk, takaríthatnak a lakótelepen.

Bakos Ildikó tegnap vette át a csomagot az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól
Fotó: Bakos Ágnes

Például a tuningautós fiatalok is jelezték már, hogy mennek segíteni. Ők is hallhatják majd: óvatosan kell szedni az üveghulladékot, természetesen vigyáznia kell mindenkinek a saját és mások testi épségére a nagytakarítás közben. Szombaton 10 órakor gyülekeznek, az egész Joskar-­Ola lakótelepet szeretnék bejárni és kitakarítani. – Mi söprűt is viszünk, hiszen sajnos mindenhol látjuk az eldobott cigarettacsikkeket – emelte ki Bakos Ildikó. – Egy titka van, ne dobd el! Talán az akciónak is találóbb név lenne, akkor nem lenne szemét – tette még hozzá.

A Joskar-Ola Alapítvány zsíros kenyérrel és teával zárja szombaton a Te szedd! akciót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában