Projekt

2019.03.07. 07:00

Szépül a szombathelyi Kuckó Bölcsőde is

Három intézmény érintett a Bölcsődefejlesztések Szombathelyen elnevezésű TOP-os projekt keretében. A Bokréta Bölcsődét már ősszel átadták, a Csodaország kivitelezési munkálatai hamarosan megkezdődnek, a Kuckó Bölcsődében pedig szerdán tartott helyszínbejárást a polgármester.

SZMK

Illés Károly alpolgármester ismerkedik a részletekkel

Fotó: Cseh Gábor

A munkálatok január első napjaiban kezdődtek el a Kuckó Bölcsődében, az ide járó 38 gyermek azóta a Bem József utcai Csicsergőben kapott helyet – az eddigi nevelőik gondozzák őket, ezzel is igyekeztek kevesebb törést okozni a kicsik megváltozott mindennapjaiban. A szülők nagyon várták már a Hadnagy utcai intézmény felújítását, időszerű volt már – derült ki a helyszín bejárásakor. A területet a – helyi vállalkozó – kivitelező cég és az Egyesített Bölcsődei Intézmény vezetője, Sebestyén Bianka mutatta meg Puskás Tivadar polgármesternek és Illés Károly alpolgármesternek.

Illés Károly alpolgármester ismerkedik a részletekkel
Fotó: Cseh Gábor

A város főépítésze, Lakézi Gábor kérdésünkre elmondta, hogy az akadálymentesítésre nagy hangsúlyt helyeztek: a lépcső egy része is érintett ebben, de egy mosdó például teljesen akadálymentes lesz. Az épület földszintjét bővítik, a tetőteret beépítik – a mintegy 30 négyzetméternyi helyiség egy minibölcsődei csoporté lesz majd. A beruházás pályázati forrásból valósulhat meg, mintegy 46,5 millió forintból. A tervek szerint a munkálatok várhatóan július végéig tartanak: egy kívül-belül teljesen átalakított, szép bölcsőde várja a kicsiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában