TeSzedd!

2019.03.22. 10:00

Zsákot ragadtak Kőszegen is

Kedden, szerdán és csütörtökön is szorgosan gyűjtötték a szemetet a Jurisich gimnázium diákjai – a Te szedd! mozgalomhoz csatlakoztak, összesen négy osztály regisztrált.

Tóth Kata

Zsák, zsák, teli zsák –m unka után a 9. c osztály

Fotó: VN/Bindes Krisztina

Kedden a 9. c-sek a Királyvölgy, a Szulejmán-kilátó és a Madaras út környékére mentek, szerdán a 9. a és d. osztály közül az egyik az öreg gesztenyefa felé indult, a másik a városba visszavezető mély utakat járta végig, és a Gyöngyös-­partot pásztázta a benzinkúttól a Szent János hídig felfelé – ők szedték a legtöbb szemetet. Tegnap a 10. a osztály a József-forrás környékét lepte el, hogy megtisztítsa a területet és megtöltse a műanyag zsákokat az eldobott szeméttel – a gumicsizmától a rongyokon keresztül a konzervdobozokig.

Zsák, zsák, teli zsák –m unka után a 9. c osztály
Fotó: VN/Bindes Krisztina

Azért, hogy a tanítási napjaik számából ne veszítsenek, 11 óráig az iskolában voltak tan­órákon, utána kezdték és a délutánba nyúlóan folytatták a munkát, ami azon túl, hogy jó célt szolgált, egyértelműen közösségépítő volt, és a közösségi szolgálatba is beszámít majd. A kapott zsákok egyharmadát nem használták fel a ­fiatalok, a megadott gyűjtőpontokra elhelyezett hulladékkal teli zsákokat egy héten belül elszállítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában