Sajtótájékoztató

2019.04.11. 07:00

EP-kampány: gyűjti az aláírásokat az LMP

A szerda délelőtti aláírásgyűjtés után sajtótájékoztatót tartott az LMP. Szerintük fontos lenne, hogy a zöld pártoknak magyar képviselőjük is legyen az Európai Parlamentben.

Lakosi Gabriella

Németh Ákos és Ungár Péter a tegnapi sajtótájékoztatón

Fotó: Horváth Balázs

Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője a Fő téren hangsúlyozta: elengedhetetlen, hogy olyanok is részt vegyenek az európai politikai életben, akik szerint a klímaváltozás napjaink egyik legmeghatározóbb kérdése. – A környezettudatosság elengedhetetlen ahhoz, hogy gyermekeinknek, unokáinknak is egészséges környezetet tudjunk biztosítani. Ehhez pedig nem szabad, hogy a német autóipar érdekei szerint dőljenek el a fontos kérdések – fogalmazott.

Németh Ákos és Ungár Péter a tegnapi sajtótájékoztatón
Fotó: Horváth Balázs

Szeretnék, ha a zöld pártoknak lenne magyar képviselője az EP-ben. – Az LMP-re leadott szavazat a brüsszeli ellenzékre való voksolást jelenti. Eddig azok a pártok szereztek többségi képviseletet, amelyek az unió vezetését adták – mondta Ungár Péter, aki szeretné, ha ez most megváltozna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában