Hagyományteremtő tárlat – kézműves-kiállítás nyílt

2019.04.09. 11:30

Vassurány legnagyobb ereje az itt élő emberekben rejlik

A településen élők alkotásaiból nyílt kiállítás a faluházban, összesen 23-an mutatták meg, hogy miben tehetségesek.

Budai Dávid

Ágh Péter országgyűlési képviselő és Barta András elnök

Fotó: Ohr Tibor

József, az ács fia címmel nyílt kézműves-kiállítás a településen élők alkotásaiból szombaton a faluházban. Barta András, a Vassurányért Kulturális Egyesület elnöke elmondta, a tavalyi első tárlat Borbás Józsefnek állított emléket, az ő fafaragásaiból állt össze. Most is megemlékeztek az egyesület egykori tagjáról. Ezúttal 23 falubeli állította ki munkáit, volt, aki többféle technikával is alkotott, többen húsvéti díszeket készítettek, de az üvegfestéstől kezdve a fafaragásokon, festményeken át a gobelinig, sok képzőművészeti ág megtalálható volt.

A gobelineket Horváth Friderika készítette, aki elárulta, egy-egy bonyolultabb, akár ötven különböző színből álló alkotás elkészítése 2-3 évig is eltartott.

Ágh Péter országgyűlési képviselő és Barta András elnök
Fotó: Ohr Tibor

Ágh Péter országgyűlési képviselő hangsúlyozta, Vassurányban nagyon sok olyan ember van, akiknek a keze míves dolgokat tud készíteni. Ennek a falunak a legnagyobb ereje az itt élő emberekben, az itt élő civilekben van.

– Minden kézműves termékből árad a szeretet, amit az alkotók saját kezükkel építettek minden egyes alkotásba – ezt már Forrai Dániel polgármester fogalmazta meg, aki reméli, hogy valóban hagyományteremtő a tárlat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában