Gyermeknapi kívánság

2019.05.26. 10:00

Eldőlt: sofőrök lesznek – Buszrajongó fiúkkal jártunk az ÉNYKK ZRt. telephelyén

Ez életem legjobb napja! – az anyukája elmondása szerint így ébredt csütörtökön reggel a szombathelyi Mannheim Zsombor. Neki és Lisztes Bertalannak is régi vágya teljesült aznap: eljutottak az ÉNYKK Zrt. telephelyére.

Tóth Kata

Buszra termettek: Lisztes Bertalan és Mannheim Zsombor

Fotó: Szendi Péter

Zsombi, a Gothard iskola negyedikese írt nekünk: nagy közlekedésrajongó, és „mindenkori álma” az, hogy busz­sofőr lehessen. Ismeri a járatok útvonalait, a menetrendeket, a helyi busztípusokat és különös ismertetőjegyei­ket, és van két sofőr barátja, akik néhanapján megengedik, hogy az ajtókat nyissa, zárja. A Körmendi úti telephelyen a garázsmestereknek leesett az álla: a fiú tudta a gombok funkcióját, simán elindította az Ikarus 435-öst, és bevállalta volna, hogy két próbakör után egyedül is vezet.

Buszra termettek: Lisztes Bertalan és Mannheim Zsombor
Fotó: Szendi Péter

 

Hiába, a délutánjait, miután busszal, a vasútállomást érintve egy átszállással egyedül hazautazik, egy buszszimulátor előtt tölti. Nem csak az ő álmát sikerült valóra váltani: a négy és fél éves Lisztes Bertalan körülnézhetett a kedvencén, a 30Y-os városi Kult-Tour buszban, egy másikat meg „vezethetett”, és még a mosóba is bevitték őket busszal a garázsmesterek. Berci elmondta: ha megnő, biztosan buszsofőr lesz, esetleg szemészorvos, vagy a kettőt kombinálja: szabad­idejében meggyógyítja az utasok szemét. Az ő kedvencei az alacsony padlós járművek – azokról könnyű leugrani –, ismeri, és előre mondja a megállókat, a vonalakat. Zsombor anyukája megnyugtatta Bercit: ők is így kezdték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában