Felújítás

2019.05.24. 07:00

Környezetbarát iskola Sárváron – Majdnem 240 millió forint infrastrukturális korszerűsítésre

Hamarosan befejeződik a Gárdonyi Géza Általános Iskola 240 millió forintos felújítása. Az infra­strukturális korszerűsítés uniós pályázatból és 138 millió forint önkormányzati forrásból valósul meg.

Pajor András

Máhr Tivadar alpolgármester és Németh Ernő igazgató a műszaki egyeztetésen

Fotó: Pajor András

– Hetente tartunk a beruházásainknál műszaki egyeztetéseket, különben a sok egymás mellett futó projekt mindegyikére nem jutna elég figyelem. A Gárdonyi iskolánál örömmel jelenthetjük, hogy pár héten belül elkészül a teljes kivitelezés. Szó szerint az utolsó simítások vannak hátra, hiszen a homlokzati hőszigetelés most kap vakolatot. Ezzel elmondhatjuk – a katolikus iskola kétmilliárdos bővítésének befejezése után –, hogy a város iskolarendszere 21. századi körülményeket nyújt Sárvár diákjainak – összegezte Máhr Tivadar alpolgármester.

Máhr Tivadar alpolgármester és Németh Ernő igazgató a műszaki egyeztetésen
Fotó: Pajor András

A tetőszerkezetre 180 napelemet helyeztek el, az épület külső hőszigetelést kapott, hőszivattyús fűtési rendszert alakítottak ki és lecserélték az intézmény kétszáz radiátorát. Emellett kicserélik a nyílászárókat, a padlásszintet szigetelik. A világításrendszert is modernizálták, az új berendezéseknek köszönhetően a foygasztás alig harmada a korábbinak. – Az új tanévre teljesen megújult iskolába jöhetnek a gyerekek – számolt be Németh Ernő iskolaigazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában