Rengeteg program

2019.05.08. 07:00

Madarak, fák napján ismét zöldül Szombathely

Negyedik éve várja a családokat egy programokban bővelkedő, vidám délutáni piknikre a szombathelyi önkormányzat a Csónakázótó szigetére.

Lakosi Gabriella

Pátkai Attila, a Szombathelyi Futóklub vezetője, Gőcze Gabriella és Koczka Tibor alpolgármester a Csónakázótó szigetén

Fotó: Unger Tamás

Ebben az évben a Föld napja „testvérünnepe”, a Madarak és fák napja adja az apropóját a szórakoztató és játékos délután megrendezésének május 10-én – mondta el Koczka Tibor alpolgármester keddi sajtótájékoztatóján. A programkínálat bőséges, az apróságokat babamuzsika és sok-sok játék, a nagyobbakat játékos foglalkozások, ügyességi játékok, arcfestés és Hőmanó várja.

Madarakkal, fákkal, természettel kapcsolatos vetélkedő is lesz, valamint 15.15 órakor a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft-vel közösen meghirdetett rajzpályázat eredményhirdetését is itt tartják.

Pátkai Attila, a Szombathelyi Futóklub vezetője, Gőcze Gabriella és Koczka Tibor alpolgármester a Csónakázótó szigetén
Fotó: Unger Tamás

Két bringatúrával és egy éjszakai futással a természetbe, a szabadba csalják a mozogni vágyókat: a vintage hangulatú múltidéző bringatúra pénteken 15.25 órakor startol a Csónakázótó szigetéről. – A 20.15 órakor induló éjszakai futás stílszerűen a város parkjait érinti, célja pedig a 20 és 22 óra között zölddel kivilágított Emlékmű lesz, várhatóan 21 óra körüli érkezéssel – mondta el Pátkai Attila, a Szombathely Futóklub vezetője.

Május 11-én szombaton délelőtt a csaknem 20 km-es faültetéses bringatúra során város nagy cégeinek képviselői és dolgozói Koczka Tibor alpolgármesterrel – már hagyományszerűen – fát ültetnek a részt vevő vállalatok telephelyein.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában